perjantai 6. elokuuta 2010

Kupolien alla, kattojen yllä

Aah, Berliini!! Minilomalta vasta tulleena näytän teille pari kuvaa tuosta ihanasta kaupungista. Tunnistatko nämä modernit kupolit?




Ensimmäinen on oikeammin Sony Centerin talojen välinen kattorakennelma ja toinen on Reichstagin katolle tehty uusi kupoli. Nämä kaksi rakennelmaa tekivät minuun vaikutuksen tällä kolmannella Berliinin matkallani.

Reichstagin eli valtiopäivätalon katolle muuten kannattaa mennä maisemia ihailemaan. Hupi on ilmaista ja näkymät ovat tosi komeat. Tällä kertaa kupolia huollettiin, joten emme päässeet kapuamaan kupolin sisään, mutta kattotasanteeltakin näkymä on vaikuttava.

Alla keskimmäisessä kuvassa on mm. iki-ihana Brandenburgin portti ja alimmassa kuvassa näkyy Alexanderplatzin ylle kohoava tv-torni, josta maisemia voi myös ihailla.






Berliinissä on aivan ihana lomailla, kierrellä ja shoppailla! Jos pikkuisen osaa saksaa, se auttaa kummasti asiaa.

3 kommenttia:

  1. Olenkin jo kaipaillut uutta postausta! Kolme kertaa olen itsekin käynyt Berliinissä, mutta näihin kupoleihin en ole eksynyt.

    VastaaPoista
  2. Ihania arkkitehtuuriluomuksia :) Näyttää olleen mukava matka ja hyvät säät.

    VastaaPoista
  3. Lumikko - niinpä, kyllä kesällä on paljon tekemistä ja uudet postaukset vain viipyvät :) Mutta Berliinissä on todella paljon katsottavaa ja pienellä lomalla ei ehdi kovin paljoa.

    Hietzu - Niin ovat ihania! Matkasääkin oli mitä parhain, lämmintä noin 24 astetta ja vain yksi pieni sade. Mutta kyllä sinne voisi useamminkin mennä, myös vaikka joulumarkkinoiden aikaan.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!