tiistai 17. elokuuta 2010

Saksalainen parveke

Ranskalainen parveke on meille terminä tuttu, mutta millainen voisi olla saksalainen parveke? Berliiniläisiä parvekkeita vilkuilleena voisin sanoa, että saksalaisilla on ihana tapa koristella parvekkeita, olipa parvekkeen tyyli mikä tahansa.

Istutukset eivät aina ole prameita, mutta tunnelma voi silti olla viehättävä, kuten näillä kauniiden talojen parvekkeilla:




Uudemman talon eleganssia...


ja arkisempaa, mutta suloista kauneutta:


Mutta tätä taloa ja tuota yläparveketta en lakkaa ihastelemasta!

5 kommenttia:

  1. Voi miten ihania parvekkeita! Kaikki niin erilaisia. Tykkään eniten tuosta keltaisen talon ranskalaisesta parvekkeesta, jossa roikkuu amppelikukkia. Hyvä kukkavinkki suomalaisellekin parvekkeelle, jos sattuu omistamaan tuollaisen parvekkeen. Ah,tulipa hyvälle mielelle kuvia katsellessa, kiitos :) Minulle kelpaisi varmasti noista parvekkeista mikä vain,talot näyttävät niin kauniilta.

    Ja hyvää tiistaita :)

    VastaaPoista
  2. Mun suosikki on tuo vaatimaton, keltaisen talon parveke. Ei tarvi siivota eikä sisustaa, helppohoitoinen myös talvella :)

    terveisin tee, pohjoisen tyttö

    VastaaPoista
  3. Hietzu - Kiitos :) Noita roikkuvia kukkaruukkuja näkyi aika monessa paikassa. Ja erityisen hauskaksi tuon parvekkeen teki se, että siinäkään ei tainnut olla viereisillä parvekkeilla mitään. Yhtäkkiä seinän keskellä on tuollainen ihana valopilkku.

    Tee - Niinpä, se on tosi näppärä. Ei paljon lumenluontia tai muutakaan siivousta. Ehkä emäntä kuitenkin vaihtaa ruukkuihin jotakin vihreää talveksi, kun hänellä näyttää olevan silmää ;-)


    Harmi, kun en kuvannut yhtä aika karua oranssia betonitaloa. Se oli luhtitalo, jonka seinässä oli vuoronperään tasaisesti ikkuna ja ovi. Muuten tosi tylsä, mutta yhtäkkiä aika ylhäällä asuikin joku kukkaihminen, jonka ikkunalaudalla ulkona oli rivi kukkaruukkuja ja samoin oven kohdalla joitakin kukkia. Huvittava näky ison seinän ja luhtiparvekkeiden ainoina koristeina.

    VastaaPoista
  4. Parvekkeita,tuollaisia kaunottaria en minäkään lakkaa ihastelemasta. Kauniita kaikki omalla tavallaan :) Berliinissä sain myös olla parisen vuotta sitten sen kauniita katuja kulkemassa ystäväperheen opastamana..

    Ps.Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  5. Kiitos T, ja tervetuloa blogiini! Kiva kuulla, että tykkäät näistä parvekkeista, ja että oletkin käynyt samassa lomakohteessa. Se taitaa olla monien suomalaisten mieleen.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!