lauantai 28. elokuuta 2010

Just mun!

Viime viikkonloppuna koin kirpparilla kunnon löytöhurmion, kun lopultakin sain, mitä olen halunnut. Tällaisen vanhan, kauniin ja kermanvalkoisen Valinten pöytävalaisimen. Sen selkeä muoto ja tyyli jaksavat miellyttää silmääni.


Olisikohan tämä lamppu 50-luvulta? Tykkään sen vanhasta valokatkaisijasta ja tuosta ruuvista, jolla kuvun asentoa säädetään. Lampun varsiosa kiiltää, ja lamppu toimii kuin enkeli.

Mitä muuta tältä löydöltä enää voisi toivoa? Edullista hintaa ehkä? Oli ihan pakko tuulettaa kirppiksellä, sillä tämä kaunokainen maksoi kaksi euroa :)


Kokeilin juuri nopeasti kuvakollaasin tekemistä tuossa yllä. Pienellä testauksella se tuntui ihan hauskalta ja paremmalla ajalla sillä voisi tehdä kauniimpaakin jälkeä.

12 kommenttia:

  1. Minun mummolla on tuollainen samanlainen,mutta vihreä!

    VastaaPoista
  2. Ihana lamppu.

    Noita kuvakollaaseja pitaisi opetella tekemaan...

    VastaaPoista
  3. Ihana lamppu! Juuri tuollaisen minäkin haluan iltojani ilahduttamaan. katkaisijasta päätellen voisi hyvinkin olla 50-luvulta.
    Olen myös suunnitellut kuvakollaasin tekemistä eteisen seinälle. Ajattelin, että jos laittaisi kuvat suoraan seinään ja saisi jostain muovipleksin, jonka ruuvaisi niiden päälle. Suunnitteilla vasta, mutta talvi tulee...

    VastaaPoista
  4. Tyhmä pää, jutustani saa käsityksen, etten ymmärtänyt sinun kollasiasi, mutta ymmärsin kyllä sen olevan blogissa. Silti olen itse suunnitellut toteuttavani sellaista eteisen seinälle...:)

    VastaaPoista
  5. Ei voi olla totta, kyllä vaan joskus onnistaa! Hieno lamppu.

    VastaaPoista
  6. Mulla on samanlainen ja se on ihan aarre! Ottaisin toisen ja kolmannenkin, jos tulis vastaan. Puoli-ilmaiseksi olet omasi saanut.

    Kiva kuvakollaasi!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikista ihanista kommenteista!

    Hietzu - Onko mummosi lamppu vaaleanvihreä vai sellainen ihan tumma?

    Tuula - Kiitos! Minustakin se on ihana :)

    Mustakissa - Kiitos! Ja hauskaa, että lamppu miellyttää muidenkin silmää. Mutta kyllä minua nauratti tuo sinun toinen kommentti :) En kyllä epäillyt ymmärrystäsi :))

    Kirsikka - niinpä, todella onnisti!

    Nonna - Hauskaa! Minäkin ottaisin useammankin. Vieläkin harmittaa, kun viime kesänä en tajunnut ostaa 5 eurolla samantapaista, viininpunaista, jossa on osin puinen varsi. Sekin olisi ollut niin mukava.

    VastaaPoista
  8. Tuo on kyllä just sellainen lamppu, minkä mäkin haluaisin. Ja mikä hinta!! *kade*
    Yhden punaisen, huonokuntoisen ja kalliin olen jo bongannut, sitä en hennonnut ostaa... Haluaisin just tuon vaalean tai sit 50-luvun hennon sinisen/vihreän

    VastaaPoista
  9. On kyllä kiva lamppu! Sinua odottaa tunnustus meijerillä :)

    VastaaPoista
  10. Kotivalo - :)) Minäkin katselin kauan yhtä samantapaista lamppua, jota myytiin kirpparilla 25 eurolla. En ostanut hinnan ja kunnon vuoksi. Tässä ne molemmat olivatkin sitten "kohillaan".

    Lumikko- Kiitos! Kivaa, tulen heti noutamaan!!

    VastaaPoista
  11. Aivan mahtava löytö tuo lamppu! Itse ostin tänään kirpparilta punaisen hintaan 20 e. Vaatii vähän fixausta, mutta ovat nuo pysäyttävän tyylikkäitä (jos tykkää ja minä tykkään!)

    VastaaPoista
  12. No johan sattui, sillä ostin tänään täsmälleen samanlaisen pöytävalaisimen, paitsi että se on punainen. Hauskaa on se että lempivärini valaisinten kohdalla on punainen. Vielä hauskempaa on se että maksoin itsekkin siitä vain 2€.

    PS: Mailma on pieni.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!