tiistai 5. tammikuuta 2010

Toiveissa pientä remonttia

Vuoden alkajaisiksi olen hakemassa inspiraatiota mahdollisiin (pikku) remontteihin. Leikkelen lehdistä sellaisia kuvia, joissa on kivat värit, hyvä tunnelma tai muuta mukavaa. Tänään ehdin leikellä nämä kuvat Talo ja Koti -lehden pinkkaa selaillessa.


Remonttitoivelistallani tälle tai muulle vuodelle ovat nimittäin
* makuuhuoneen tapetointi
* kylppäriuudistus
* olohuoneen tapetointi
* keittiön kaapistojen kunnostus
* keittiön lattian uusiminen
* pistorasioiden lisääminen
* komeroiden maalaus

Kieltämättä listan viimeinen kohta on ässä: se saattaa hyvin toteutua, sillä olen jo ostanut maalinkin :D Muissa kohdissa sitten onkin enemmän haastetta, etenkin tuossa kylppärissä.

Kuvissa mukana ovat uusimmat kirppisostokseni:


eli ysikymppiseksi eläneen mummon virkkaama laventelin värinen pitsiliina (50 senttiä) ja turkoosi lähes käyttämätön liina lempityyliäni (3 euroa). Ja kruununa ystävältä saamani joululahja, Pentikin kristallikynttilänjalka.

12 kommenttia:

  1. Arvaa vaan, millainen pino leikeltävää mullakin olisi. Kunpa saisin joskus aikaiseksi tehdä kunnon leikekirjan... Onko sulla moista?

    Laita niistä (pikku)remonteista sitten kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Sini,
    arvaan, että pinoa saattaa sinullakin olla! Muutama vuosi sitten hankin pajukorin sisustuslehdille, ja päätin rajoittaa lehtimäärän siihen. Kun se täyttyy, alan leikellä ja vähentää lehtiä. Kori vetää noin 100 lehteä.

    Olen joskus laitellut niitä leikkeitä kansioon ja joskus vain muovitaskuihin. Minusta ne ovat parhaimmillaan irrallisina, koska myös kääntöpuolen kuvaa voi katsoa.

    Hauskaa, että suunnittelet omista leikkeistäsi leikekirjaa. Millaisiahan leikekokoelmia kaikilla bloggaajilla mahtaakaan olla...

    VastaaPoista
  3. Kivoja löytöjä sinulla. ja mukava blogi. Iloista tammikuuta!

    VastaaPoista
  4. Pikkupiiku: hauskaa, kun löysit tänne katsastamaan löytöjä tai muuta. Tulen itsekin kurkistamaan sinun blogiasi samantien.

    VastaaPoista
  5. Googleta Kentyckyn kakku. Ohje oli Pirkan joululehdykässä, joten löytynee Pirkan resepteistä varmasti. Ja myös muita vaihtoehtoja tulee paljon tuolla haulla. Tervetuloa mukaan! Voikos sinulla liittyä lukijaksi laisinkaan. Sitä kautta on helppo pysyä selvillä uusista postauksista.

    VastaaPoista
  6. Kappas vaan, niinpä tuleekin kakkuohjeita aika lailla. Siitä on muutama vuosi aikaa, kun en meinannut mistään sitä löytää. Kiitos vinkistä.

    En ole vielä ottanut tuota lukija-toimintoa käyttöön, mutta katsotaanpa, jos vaikka innostun :-)

    VastaaPoista
  7. Kiitos vierailusta! Ihastuttavia löytöjä olet tehnyt, kirpputorit ovat sitten mahtavia aarreaittoja.

    VastaaPoista
  8. Täälläkin pienet (ja hiukan isommatkin...) remontit mielessä ja edessä. Olen hirveän huono leikkelemään lehtiä, mutta nyt kun olen aloittanut "roinan hävityksen" ja lehtipinoja kun löytyy vähän joka nurkasta niin edessä on läpikäynti ja leikkuutyö. Vaikka kuinka haluaisi, niin ei ole mitään järkeä säästää kaikkia lehtiä..

    Kaunis lipasto tuolla aiemmassa postauksessa ja se työpöytä myös. :)

    VastaaPoista
  9. Ja hei, lukijaksi voi ryhtyä tuolta yläpalkin "Lue" kohdasta, eikä blogaajan tarvitse ottaa sitä "lukijat" -kohtaa käyttöönkään. Lukijathan ei sitten näy kuitenkaan missää sivupalkissa. :)

    nimim. liityin lukijaksi. ;)

    VastaaPoista
  10. Piupau - kiitos :-)

    Laura - Niinpä, vaikka mieli tekisi, niin ehkä ei tosiaan ihan kaikkia lehtiä kannata säilyttää. Siksi saksiin tarttuminen on ihan hyvä vaihtoehto :-) Ja kiitos, tykkään itsekin niistä molemmista huonekaluista... Olipa mukavaa saada sinut lukijaksikin. Kiitos myös siitä neuvosta ;-)

    VastaaPoista
  11. Tuossa blogin sivussa on kuva komerosta. Ihan kiiltelee valkoisuutta, ilmeisesti komeroiden maalaus onnistui. Miten muille remonteille on käynyt?

    VastaaPoista
  12. Jake - maalasin olohuoneessa olevan kiinteän komeron ja siitä oli juttua tuolla kesäkuun lopussa. Sivupalkin komerosta pitäisi myös maalata ovi ja karmit.

    Mutta täytyy tunnustaa, että lista on kuta kuinkin entisellään. Sellaista sattuu - etenkin jos elämässä tapahtuu jotakin mullistavaa. Mutta nyt on tulossa kylppäriremontti ja koska se tulee olemaan pölyistä puuhaa (viemäröinti uusitaan), niin en halunnut vaihtaa tapettejakaan pölyyntymään. Niitä siis vaihdellaan myöhemmin inspiraation tullessa.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!