tiistai 19. tammikuuta 2010

Lopultakin kentuckya

eli leivonnallinen välipostaus, tavoista poiketen. Kentuckyn kakussa on kuulemma haastetta (!) ja nettikuvistakin näin voi päätellä. Koska kakku on melkoisen hyvää ja reseptit ovat joskus olleet kortilla, ajattelin jakaa tämän tekemisen riemun parilla kuvalla :)

Vinkin saaneena kaivoin netistä ohjeen. Valitsin yhden taatelittoman version, sillä se parhaiten vastasi mielikuvaani tästä kakusta. Ja sitten tuumasta toimeen.

Taikinaa oli aika runsaasti isoimpaan vuokaani, mutta tässä kokeilussa otettiin riskejä. Paistamisen jälkeen olin aika tyytyväinen, vaikka kakku hieman pursusi laitojen yli. Ja pintakin repesi loppuvaiheessa...


Jäähdyttelyn jälkeen kakku irtosi vuoasta tosi helposti:


Kuorrutus sitten olikin se varsinainen haaste, ainakin nettikuvien perusteella ;-)Mietin, palaako se, tuleeko siitä liian paksua tai ohutta, suttaantuuko se vai mitä tapahtuu. Ja tapahtuihan se: vahingossa huitaisin tomusokerit siivilöimättä, joten kuorrutteeseen tuli pikku "rakeita". No, ehkä tämä sujuu helpommin sitten, kun teen sitä kymmenettä kertaa.


Mutta vaivaa kannatti nähdä, sillä maku kahvin ja teen kanssa on aivan ihana :D

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoni heti heräsi, koska en ole kuullutkaan moisesta kakusta! Tai ei ainakaan tule heti mieleen. Rakastan leipomista ja ehkäpä täytyy kokeilla... Onko tämä sellainen perinteinen kuiva kuivakakku vai kosteahko kuivakakku? :)

    Oletko muuten huomannut vaaleanvihreät kastehelmet uustuotannossa? Itse huomasin ne tällä viikolla Prismassa.

    VastaaPoista
  2. Hmmm, hyvä kysymys. Sanoisin, että kuiva kuivakakku ;-) Näet kohta sisältäkin kuvia...

    Minulla ei ole kokemusta siitä taateliversiosta, mutta tämä vaaleampi rusinaversio on kiinteää ja mureaa. Kakkua kannattanee säilyttää viileässä jo kuorrutuksenkin vuoksi, mutta myös tuon rakenteen vuoksi.

    Hauska juttu, ehdin myös ihailla ne vaaleanvihreät Kastehelmet, ja juuri Prismassa. Kauniita olivat.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!