tiistai 5. lokakuuta 2010

Tuoli

Viiden minuutin visiitti kirpparille tuotti pari viikkoa sitten tällaisen hankinnan: kaksi Suomen Puutyö Oy:n konstailematonta tuolia 5 euron kappalehintaan. Nämä yksinkertaisesti tuntuvat kuuluvan asuntoomme, joka on selkeälinjaisessa 50-luvun kerrostalossa.


Tuoli puhuttelee minua yksityiskohdillaan. Istuinosa on hauskasti irti selkänojalinjasta, takimmaisten jalkojen sivuprofiilia on tyylitelty kaarevalla muodolla ja selkänojan kiinnitykset on peitetty puisilla nupeilla.


Tuoleja on kaksi, ja ne odottavat kevyttä puuosien käsittelyä sekä uusia kangaspäällisiä. Mietin vielä, millä puuosat käsittelisin. Kangas sen sijaan on jo valittuna.


Oikeastaan ihastuin näihin tuoleihin jo ennen kuin näinkään niitä kirpparilla :) Habitare-messuilla oli nimittäin samantyyppinen kunnostettu tuoli, joka jäi heti mieleeni.

Nuorisokin näistä tykkäsi: loppusijoituspaikka on kuulemma tytön tulevassa opiskelijaboksissa ;)

10 kommenttia:

  1. Upeat tuolit,kertakaikkiaan. :o Ja hyvä että niille löytyi innokas ottaja ja omistaja :)

    VastaaPoista
  2. Upeat tuolit kerrassaan! Hintakin oli vähintäänkin edullinen. kun kuntokin näyttää olevan hyvä. Onneksi olkoon hyvälle löydölle:)

    VastaaPoista
  3. Mahtavat löydöt! Menisivät ihan tuommoisenaankin. Millaista kangasta ajattelit?

    VastaaPoista
  4. Ihanat tuolit! Hintakin puoli ilmainen :) Tuoleista tulee upeat.

    VastaaPoista
  5. Kiva tuolit. Tykkään myös niistä ja ovat ihan sun tyyliset! :)

    VastaaPoista
  6. Hietzu - Kiitos! Niinpä, meitä ottajia oli kolme: minusta ne oli heti hauskat, ja sisko sanoi, että jos lasken ne käsistä, ne lähtee välittömästi hänelle :) Ja huvittavaa on se, että myös tyttö halusi ne heti. Hänkin on oppinut, että vanhat on monesti paremmin valmistettuja ja persoonallisiakin.

    Mustakissa - kiitos! Kunto tosiaan on hyvä, ei mitään kitinää eikä natinaa. Ja asiallinen hinta :)

    Nonna - Kiitos vain. Vaikka tuossa harmaassa kankaassa on asennetta, niin olen laittamassa luonnonvalkeaa kangasta. Se näytti messutuolissa niin kauniilta ja raikkaalta, että päätän kokeilla sitä. Nuo kankaat ovat jo rispaantuneet, joten vaihtaa kuitenkin pitää.

    Marie - Kiitos, niin ovat puoli-ilmaiset, elleivät peräti ilmaiset:) Toivon, että saisin vinkin, millä ne käsittelisin. En ole vielä ennättänyt käydä maalikaupassa ja oikeastaan luottaisin enemmän nyt jonkun huonekaluja kunnostaneen vinkkiin.

    Sini- Kiitos! Hauskaa, miten täällä blogeissa tulee todellakin se tunne, mikä on kunkin bloggaajan tyylistä. Hauskaa, että sinullakin on se mielikuva, että ne ovat minuntyyliset. Taloomme ne passaavat hyvin :)

    VastaaPoista
  7. Löysinpä mielenkiintoiseen, raikkaaseen blogiin! Saitkin uuden lukijan...
    Olet tehnyt todella ihanaisen löydön, upeat tuolit:)

    Tuunausiloa, toivottelee Hannah lehmuskujalta

    VastaaPoista
  8. Kiitos Hannah! Ja hauskaa, että tulit tänne, tulen myös vastavierailulle blogiisi.

    VastaaPoista
  9. Kauniit tuolit. odotan mielenkiinnolla lopputulosta :)

    VastaaPoista
  10. RuusuLiisa - Kiitos! Yritänkin päästä tekemään noita tuoleja. Siskokin löysi minulle puuosien käsittelyyn hieman vinkkejä vanhoista muistiinpanoistaan. Ensin pitää vaan valita noita kylppärijuttuja ja sitten alan tähän hupiin.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!