sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kylppäri mietinnässä

Kylppärin remontti lähestyy. Tässä asunnossa ei tarvitse surra sitä, että kylppärissä olisi ahdistavat edellisen asukkaan valitsemat kirjavat kaakelit kaikkine boordeineen. Ei todellakaan, sillä tätä kylppäriä ei ole remontoitu varmaan ikinä ;-)


Lattian mehiläiskennokaakelikin on jo ehtinyt tulla uudelleen muotiin :) Eikö olekin hieno retroväritys ja upea kuviointi ;)

Ethän huomaa kauheaa kulahtanutta suihkukaappia, jota olen joutunut sietämään jo vuoden. Mutta huomaa tuo vanha liikuttava allas, joka alkaa pikku hiljaa nousta säästettävien juttujen listaan :) Se on todennäköisesti ihan alkuperäinen noin 50-lukulainen.


Koska tila on pieni (1,6m * 1,5m), emme enää laita suihkukaappia, vaan ehkä kääntyvät ovet. Kaakeleita olen katsellut pää pyörällä ja seinille tulee varmasti himmeät kermanvalkoiset laatat. Mutta mitä lattialle? Valkeaa, harmaata, vaaleanruskeaa, keskiruskeaa vai ruudullista?


Tavoitteena on valoisa ja raikas kylppäri, jossa toivottavasti ei ole liikaa krominhohtoa! En oikeastaan kaipaa kromia yhtään, mutta rättipatterissa eli pyyhekuivaimessa kromi näyttää väistämättömältä.

Tällaiset mietelmät täällä tänään. Huh, remontti on jo ihan ovella ja valinnat ovat aivan kesken!

9 kommenttia:

 1. Muistelen, että mehiläiskennokaakeli oli aikanaan silloisen vuokrakämppämme vessassa ja toki ihka alkuperäisessä kuosissaan kuusikymmenluvulta... Retroa ja nostalgista:)
  Allas on todella suloinen, säilyttäisin ehdottomasti! Ihan alkaa sormet syyhytä...
  Rohkeita valintoja ja tsemppiä remonttiin!

  Lämpöisin terv. Hannah

  VastaaPoista
 2. Lapsuudenkodissani on tuota mehiläiskennokaakelia. Kotoisalta näyttää siis!

  Miten olisi ruudullinen lattia! Tuo allas on muuten hieno!

  VastaaPoista
 3. Kennokaakelit muistuvat itsellenikin mieleen lapsuudesta! Ehkä kuitenkin hieman liian retroa säilytykseen...
  Allas ansaitsee sitä vastoin tulla säilytetyksi ehdottomasti! Ihana!

  VastaaPoista
 4. Jotenkin hurmaavia nämä toilettikuvat.Tulee mieleen vanhiempien wc-tilat. Mutta niinhän se on, että trendit kiertävät;nyt jopa tuntuu että yllättävän nopealla tahdilla.

  Voi,jospa minäkin pääsisin joskus tulevaisuudessa IHAN OMASSA kodissa suunnittelemaan vaikka koko wc:n uudestaan :) Mukavia lukea tällaiset suunnittelupostaukset.

  VastaaPoista
 5. Vaikea paikka. Kannattaa miettiä tuota lavuaaria todella, minusta se näyttää juuri siltä, että kuuluu siihen missä on. Se on hyvässä kunnossa ja sopivan kokoinenkin.
  Onnea mietintään, vaikka se on mukavaa, kyllä se työstä käy. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikös..

  VastaaPoista
 6. Kiitos näistä mukavista kommenteista!

  Hannah - kiitos tsempeistä! Saattaahan se olla , että kylppäriämme ei ole tehty vielä talon rakennusvuonna, ja kaakelit saattavat olla siis läheltä 60-lukuakin. Mutta juu, allas taitaa pelastua :)

  Nonna - niin, se ruudullinen voisi olla aika nasta, mutta vain, jos löydän sen sopivanvärisenä ja järkihintaan. Lattialaatat ovat nimittäin maksaneet 10-75 euroa neliöltä, joten arvaan, että ruudutkin saattavat maksaa mitä vaan.

  Johanna - joo, ei nämä retrokaakelit säily ;-) Lattia nimittäin myös piikataan auki ja kaikki viemäröinnit + putket uusitaan. Mutta oikeasti katsoin kyllä Pukkilan vaaleanharmaita mehiläiskennokaakeleita ihan positiivisella ajatuksella. Tosin en varmaan lopulta päädy siihen. Kivaa, että lavuaaria kannatetaan :)

  Hietzu - kiitos :) Tykkään itsekin lukea myös projektin alkuvaiheen juttuja. Kyllä varmasti sinullekin tulee se päivä, kun pääset omaa kotia remontoimaan. Minulle näyttää tämän remontin alkaminen tulevan vähän yllätyksenä, vaikka itse olen ajankin sopinut. Siispä kovin suuria suunnitelmia en ole tehnyt. Ja yritän pitää budjetin tässä järkevänä.

  Mustakissa - kiitos. Kummasti asiat aina mielessä etenee, kun muutaman päivän miettii. Esimerkiksi tummimmat lattiakaakelit olen jo hylännyt. Ja lavuaarin varmaan pidän, vaikka ensin ajattelin, että olisi kiva saada siihen joku uudenaikainen allaskaappi. Tuo allas vaan on niin mainio.

  VastaaPoista
 7. Allas on hieno, kannattaakin säästää! Saiskohan siihen itse rakennettua jonkin laisen kaapin jos ei lödy valmiina. Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 8. Kennokaakeli on kyllä huima, oikein on kahdessa värissäkin vielä!;) Hih.

  Tuo lavuaari on ehdottomasti säilyttämisen arvoinen! Ihana. Oikein saippuallekin oma kohtansa.:) Ehkä vaihtaisin siihen kuitenkin hieman pidemmän hanan? Onko tuo nykyinen liian matala ja hankala käyttää?

  Kaakeli suosituksia en uskalla antaa yhtään. Poistat vain mielestäsi vähän arveluttavat vaihtoehdot, niin kyllä se sieltä löytyy!:)

  Mukavaa viikkoa!
  Paula

  VastaaPoista
 9. Onpa hauskaa, että näin moni tykkää tuosta altaasta. Minua katsottiin vähän hämmästyneenä, kun ekaksi puhuin sen säilyttämisestä. Taloyhtiö nimittäin maksaisi uuden tavanomaisen altaan.

  Kirsikka, ajattelin sitä allaskaapin rakentelua itsekin, mutta oikeastaan en välttämättä tarvitse allaskaappia, vaan enemmänkin sen "yläkaapin" eli peilin yhteyteen. Pelkään myös, että tila menee liian kapeaksi esim. pesukoneen tuomiseen, jos siihen tulee allaskaappi.

  Piuza, pidempi hana voisi ollakin hyvä idea, vaikka varsinaisesti tuossa ei ole nyt mitään ongelmaa. Taas sama homma, taloyhtiö maksaa perushanan uusimisen ja oikeastaan haluan, että hana on kotimainen, johon löytyy aina vaan kaikki uusittavat pikkuosat. Muutenhan tuohon altaaseen voisi laittaa jonkun vähän vanhahtavan hanan tai vaikka erilliset hanat ;-) Taidanpa vielä katsoa vaihtoehtoja.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!