sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Oi syyskuu!

Minulle on tapahtunut jotakin: minä kaupunkilainen olen ihastunut metsiin! Odotan viikonloppuja, että pääsisin metsiin kulkemaan, ja keräilemään sieniä tai marjoja. En tosin ihan mihin tahansa metsään, mutta mielellään johonkin kauniiseen. Kaikkein kauneimpia ovat metsät, joissa sammal ja jäkälä muodostavat laikkuina ihanan maton kävelijälle. Sienet nostavat päätään, paitsi ne jotkut, joita juuri haluaisin nähdä.


Kauniit sammalmatot on tietysti kuvaamatta, sillä kukapa voisi kulkea sankon, sieniveitsen, poimurin, puhelimen, kameran ja muiden tykötarpeiden kanssa vaivatta luonnossa :)

Omenainnostukseni jatkuu myös. Edelliseen omppupostaukseen sain Siniltä vinkin pakastaa omenoita ihan raakoina viipaleina. Sain vielä sankollisen omenoita ja kokeilin tuota pakastamista, samoin viipaleiden kiehauttamista sokerin kanssa. Leivoin myös pakasteeseen omena-juustotortun vuosien takaisella ohjeella. Omppujen osalta talvikin voi tulla!


Olipa ihana viikonloppu. Syyskuu on niin hienoa aikaa, että tässä kohtaa pitäisi olla lomaa!


Lisäys:
Kanelinmakuinen omena-juustotorttu

Pohja:
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
4 omenaa
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
Viipaloi kuoritut omenat ja aseta ne limittäin pohjataikinan päälle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.

Pinnalle:
1 rasia (170 g) Naturel Creme Bonjouria (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
1 dl maitoa tai omenamehua
0,75 dl sokeria
2 munaa
Notkista juusto, sekoita siihen neste, sokeri ja munat. Kaada seos vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

9 kommenttia:

  1. Hih, onnittelut metsittymisen johdosta!

    Huomasin tuon saman kuvausongelman viime viikonloppuna, jotenkin kamalan paljon tavaraa tarvii "sienestämiseen". Minulla oli vielä kammottava hirvikärpäskaapu, joka pilaa tunnelman totaalisesti. Oletko säästynyt hirviökärpäsiltä?

    VastaaPoista
  2. Minä voin... siis kulkea sankon, sieniveitsen, poimurin, puhelimen, kameran ja muiden tykötarpeiden kanssa vaivatta luonnossa :o)

    Olet näköjään oppinut kuvakollaasien tekemisen. Hyvä! Saatkin opettaa sen myös minulle...

    VastaaPoista
  3. Voi,tuollaisista metsäkävelyistä minäkin haaveilen :) Kivoja kollaaseja ja herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
  4. Hienot kollaasit!

    Minäkin olen kokenut metsähulluuden, eli nautin täysin siemauksin viikonloppujen sieniretkistä. Mulla oli kamera repussa, ja jossain välissä maltoin pitää sen verran taukoa, että kuvauskin onnistui!

    Ihanat muuten nuo Olivia-lautaset. Aivan namit!

    Mukavaa syksyistä viikkoa! Ihanat ruskan värit ulkona!

    VastaaPoista
  5. Niin todellakin, voi näitä syyskuun metsäreissuja! Olen myös ihan lovena niihin enemmän kuin ennen. Viikonloppuna käväisin metsässä ja juuri tulin myös metiköstä (olen löytänyt myös "kaupunkimetsät"). Ei löytynyt vahveroita ei, mutta muutama lampaankääpä ja rentoutunut mieli.

    Kivaa, että olet innostunut pakastamaan omppuja ja vinkistäni oli hyötyä. Itse yritän ensi viikonloppuna ehtiä tehdä sen. Nyt olen ihan hullunlailla silpunnut persiljaa pakastimeen. Sitä kun kasvaa syksylläkin niin reippaasti. Laitan sitä aina reilusti mm. salaattiin. :)

    Niin ja piirakka näyttää hyvältä. Voisikin joskus kokeilla juustoista versiota.

    VastaaPoista
  6. Kyllä onkin! Nytkin aurinko lämmittää ihanasti ja luonto on, kuin värikäs vaate. Ihanaa, nautitaan syksystä!:)

    Paula

    VastaaPoista
  7. Eve - Kiitos vain :) Onneksi täällä ei ole näkynyt hirvikärpäsiä ollenkaan, kop kop! Olen nähnyt yhden itikan :) Kaavussa on varmaan haastetta.

    Kuukki - ajattelinkin, että Joku kyllä voi :) Jep, katsotaan kuvakollaaseja joku kerta.

    Hietzu - Kiitos, en kyllä ole vielä kovin mestari kollaaseissa, mutta alkuun pääsen. Täytyy toivoa, että hyvät säät jatkuvat, että metsään vielä ehtisi viikonloppuisin.

    Nonna - Kiitos! Sinulla on siis vielä reppukin mukana metsässä! Minähän olen ihan noviisi, kun yritän selvitä ilman laukkua/reppua ja tungen kaiken aina taskuihin ;) Oliviat ovat myös omassa suosiossani ja ovat päässeet jo monta kertaa käyttöön.

    Sini - oletpa ahkera, kun ehdit metsäreissuille arkisinkin! Minulla ne vaativat vähän enemmän aikaa. Vahveroita saisi kyllä löytyä vielä...

    Kiitos vielä siivutusvinkistä! Minulla on täällä 5 litraa odottamassa leivontaa. Jännittyneenä odotan, millaisia siivut ovat sulatuksen jälkeen. Laitoin tekstiin vielä sen juustotorttuohjeen, sillä siitä tulee aika herkullinen piirakka.

    Paula - Kiitos, niin nautitaan!

    VastaaPoista
  8. HMM. kuulostaa herkulliselta. Täytyypi kokeilla viikonloppuna kun omppujakin on vielä jäljellä:)

    VastaaPoista
  9. Mustakissa - minulta ne omenat nyt loppuivat, ellen jostakin ihmeesti saa uusia. Mutta huomasin juuri, että voin ihanasti tehdä myös kaura-omena-paistosta noista pakastetuista omenasiivuista. Tahtoisin myös kokeilla vielä jotakin uutta piirakkaohjetta, joten täytyy pitää silmät auki...

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!