lauantai 25. joulukuuta 2010

Kirjasta saatu idea
Sain joululahjaksi Talviunelmia-kirjan ja olen tänään nauttinut antaumuksella sen kuvista ja tunnelmista. Eräällä verannalla oli ihana kattaus, jossa riisiposliiniastioita käytettiin kynttilälyhtyinä.

Siitä huomasinkin, että meidän vanhoja pieniä Arabian riisiposliinisia "mokkakuppeja" voisi myös käyttää tuikkuastioina kattauksessa. Niinpä heti kokeilinkin niitä, ja yläkuvissa kupit ovat pikatestissä joulunpunaisella liinalla. Kuvioinnista läpi kuultava valo on kyllä aika tunnelmallinen.

Alakuvassa kirjassa ollut inspiroiva kuva, joka on Tomi Parkkosen ottama. Ja koko kirjan kansikuva, jos vaikka et ole vielä törmännyt Talviunelmia-kirjaan.
Luulenpa, että kokeilen noita kuppeja tuikkuineen jossakin vaaleassa kattauksessa.

7 kommenttia:

 1. Kauniilta ja tunnelmalliselta näyttää! Mukavaa joulupäiväniltaa teille :)

  -Tee-

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tee! Jostakin syystä ajatus riisiposliinilyhdyistä merenrannan lähellä olevalla verannalla tuntuu vielä houkuttelevammalta :)

  Ja hyvää uutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihastelin samoja kuvia riisiposliinista ja heti alkoi tehdä mieli saada omaankin kotiin noin kauniita astioita. :)

  Iloa vuoden viimeisiin päiviin!

  VastaaPoista
 4. Näyttävät varmasti todella kauniilta kattauksessa! Hyvä idea. Minulla on ollut jo tovin varauksessa kirjastossa tuo samainen kirja. Malttamattomana odottelen. Samoin kuin uutta kehuttua Nauti kodistasi -kirjaa. Oletko jo tutustunut? :)

  VastaaPoista
 5. Esmeralda - en ole koskaan ennen ajatellut riisiposliinin valaisemista ja siksi ne kuvat minuakin viehättivät. Vaikka aina olen pitänyt erityisesti noista Arabian riisipoliineista.
  Hyvää vuodenvaihdetta sinullekin!

  Sini - Eikö olekin :) Voi, hae pikaisesti kirja kirjastosta luettavaksi. Enpä ole muuten nähnyt Nauti kodistasi -kirjaa, mutta googletin sitä ja sen kansikuva näyttää aivan ihanalta! Täytyy vilkaista kirjastosta.

  VastaaPoista
 6. Oikein kauniit tuikkukupit! Tuo edellisen postauksen marjalyhtykin on aivan ihastuttava!

  Ihanaa uutta vuotta! Täällä sitä taas palloillaan!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Nonna! Olen muuten yllättynyt siitä, että marjaiset jäälyhdyt ovat kestäneet tähän saakka loistavasti. Olen välillä vain putsannut lumet pois ja taas polttanut kynttilöitä. Tuosta tytön lyhdystä tuli niin punainen, ettei valo tule läpi, mutta maassa se näyttää kyllä kivalta.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!