sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Vuodet vierivät - keittiössäkin

Sorsakoskea, Savoniaa ja Elegiaa, lusikoita eri vuosikymmeniltä. Eilen palasin ajassa taaksepäin ja ostin Sorsakosken kahvilusikoita. Lusikoidenkin muodoissa voi nähdä ajan kuluvan ja muodin muuttuvan.


Vuodet keittiössä ovat ennen vierineet kalenteripyyhkeen saattelemina. Joka vuodelle pyyhettä varmasti ei ollut, vaan sama rakas pyyhe on näyttänyt meille aikaa vuodesta toiseen. Tämä "maailmaa nähnyt" pyyhkeeni on lapsuudenkodistani. Sen kuvat tuntuvat nyt hauskoilta makkaratikkuineen ja viinilaseineen :)


Kirppisreissulla löysin myös tuikitarpeellisen ja siistikuntoisen keittiöpurkin. Lusikkani kiillotin muuten siskon antamalla kiillotusohjeella ja hyvin näytti toimivan.

Aika kuluu ja vuodet vierivät. Tänään 7.3. voi jollakulla olla nimipäivä, syntymäpäivä tai jokin muu merkkipäivä. Onnittelut teille kaikille, sinne keittiöönkin!


Koska kalenterissani näyttääkin sunnuntai olevan kahdeksas päivä, niin toivotan kaikille myös hyvää naistenpäivää!

8 kommenttia:

  1. Hyvää naisten päivää myös itsellesi. Sinulla on hyvä maku kalenteripyyhkeiden suhteen, itselläni on vanhoja 60-70 lukulaisia useita. Ne ovat niin kauniita...

    VastaaPoista
  2. Mitä sarjaa nuo keskimmäisen kuvan lusikat ovat? Ja mikä onkaan se siskosi kiillotusohje? Puhdistuuko sillä klähmät myös? Itselläni on myös hauskoja vanhoja pikkulusikoita, niitä klähmäsiä, mutta kun en nyt tiedä sitäkään sarjaan, niin en voi hehkuttaa... Täytyy selvittää.

    Mukavaa naistenpäivää! :)

    VastaaPoista
  3. Mustakissa - Kiitos, kiitos :) Onko sinun pyyhkeissä kuvat kaikki ruokaan liittyviä? Joissakin uusimmissa ne näyttää olleen jo ihan muita kuvia.

    Sini - ensiksi kiitos linkitysohjeesta! Johan se alkoi toimia :)

    Minulle nuo lusikat ovat olleet nimeltään Sorsakoskia, mutta en tiedä, onko mallilla muukin nimi... Hämmästyneenä googletin, mutten löytänyt.

    Se lusikankiillotusohje oli kiehuva vesi, konetiskiaine ja liotus. Sisko kokeili sitä alpakkalusikoihin täällä
    http://kuukki.blogspot.com/2009/11/kiilto-esiin.html
    Kokeilepa, saattaa irroittaa hyvin klähmätkin :D

    VastaaPoista
  4. Tunnistin pyyhkeen! Hyvää naistenpäiväniltaa sinullekin,toivottaa eräs Tee :D

    VastaaPoista
  5. Tee - hienoa! Kiitos kommentista ja myös naistenpäiväonnitteluista! Juokaamme siis naistenpäiväkahvit huomenna (vaikka vanha kalenteri väittää sunnuntaita).

    VastaaPoista
  6. huomenta!!:)
    voi,nuo sorsakosket(nimeä en muistanu)on jotain aivan ihanaa nostalgiaa...meillä oli niitä,ku olin pieni:)ja ne on jotenki suloisimmat tuosta kolomikosta!

    VastaaPoista
  7. Malla - no niinhän ne on, kolomikon parhaat :) Niitä meilläkin kotona oli joskus kauan sitten.
    Kivaa, kun piipahdit tänne!

    VastaaPoista
  8. Hei,
    kyllä näyttäisi olevan elintarvikkeisiin liittyviä ainakin 60-luvulla, 70-luvulla siirryttiin enemmän kukka-aihesiin. Laitoin vähän kuvia omaan blogiini, käy kurkkaamassa.
    http://mustakissa.blogit.fi

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!