maanantai 26. lokakuuta 2009

Astiakaappi muuttumisleikissä


Vanha kiinteä astiakaappini oli hyväkuntoinen, mutta kaipasi jo raikastamista. Poistin kaikki hyllypaperina toimineet tapetit ja kontaktimuovit, jotka joku näppärä oli liimannut kaapin toiseen puoliskaan. Jäljelle jäi kahteen hyllyyn tahmea liimapinta. Ostin liiman poistoon kunnon myrkkyä maalikaupasta, ennen kuin tajusin, että tolulla ja karkealla sienelläkin sen liiman sai pestyä pois. Palautinkin myrkyn samalla, kun ostin valkeaa Kiva-kuultolakkaa. Kaappi sai kahdella käsittelyllä ihan uuden ilmeen:


Maalasin samalla myös kalustemaalilla ovet sisäpuolelta. Kuultolakkaus oli kyllä mukavaa, ja lopputuloksena on pinta, josta puu edelleen kuultaa läpi. Sopii mielestäni vanhallekin puulle.

Astiat saivat heti muuttaa kaappiin.

2 kommenttia:

  1. Tuli kyllä kaunis tuosta astiakaapista! Kuultolakkaus tuo kyllä, niin siistin ja raikkaan pinnan.

    Minua kiinnosti, että öljysitkö keittiön tason lopulta, vai miten siinä kävi? Onko kuvia?

    Minulla on muuten tuollainen samanlainen sininen pöytäliina ja muita saman sarjan liinoja. Ovat vissiin olleet muodissa joskus!?

    Paula

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula! Mukavaa, että tykkäät kaapistani. Itsekin tykkään tuosta kuultolakkauksesta, vaikka aikaisemmin luulin, että se on kaunis vain uusille pinnoille. Mutta kyllä sen tuonkin kaapin teki valoisammaksi.

    En muuten öljynnyt tasoja, sillä jonkun verran pelkään, että ne tulevat jotenkin nihkeiksi. Siksipä toivoinkin, että joku olisi antanut hyvän vinkin.

    Mietin, mitä liinaa tarkoititkaan, kun minulla on useita sinisiä liinoja. Olen tarkoituksella ostanut noita ehkä 60-luvun ruudullisia puuvillaliinoja kirppiksiltä pikkurahalla. Voipa olla etteivät kaikkien mielestä ole niin muodissa nyt, mutta minä tykkään niiden materiaalista. Ja mielestäni ne sopivat tähän kohtuullisen vanhaan tunnelmaan.

    On muuten tosi hauskaa, että kommentoit tätä vuoden vanhaa tekstiäni. Olen siitä tosi iloinen :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät ajatuksiasi tänne!