lauantai 28. elokuuta 2010

Just mun!

Viime viikkonloppuna koin kirpparilla kunnon löytöhurmion, kun lopultakin sain, mitä olen halunnut. Tällaisen vanhan, kauniin ja kermanvalkoisen Valinten pöytävalaisimen. Sen selkeä muoto ja tyyli jaksavat miellyttää silmääni.


Olisikohan tämä lamppu 50-luvulta? Tykkään sen vanhasta valokatkaisijasta ja tuosta ruuvista, jolla kuvun asentoa säädetään. Lampun varsiosa kiiltää, ja lamppu toimii kuin enkeli.

Mitä muuta tältä löydöltä enää voisi toivoa? Edullista hintaa ehkä? Oli ihan pakko tuulettaa kirppiksellä, sillä tämä kaunokainen maksoi kaksi euroa :)


Kokeilin juuri nopeasti kuvakollaasin tekemistä tuossa yllä. Pienellä testauksella se tuntui ihan hauskalta ja paremmalla ajalla sillä voisi tehdä kauniimpaakin jälkeä.

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Loppukesän tuulia

Kesäloma päättyi ja kesän loppu häämöttää, halusin sitä tai en. Ensin se tuntuu niin haikealta, mutta sitten syksyn tuleminen alkaakin tuntua ihan kivalta.

Olen aloittanut uuden työn, ja se tuo uutta tarmoa. Vapaalla voin onneksi höllätä tahtia ja nauttia kesän iloista.


Loppukesän tuulia on myös päätös kylppäriremontista. Pikku hiljaa on siis mietittävä laattoja, lavuaaria ja muuta tarpeellista. Vaikka en tiedä, raskinko luopua vanhasta 50-luvun lavuaarista.

tiistai 17. elokuuta 2010

Saksalainen parveke

Ranskalainen parveke on meille terminä tuttu, mutta millainen voisi olla saksalainen parveke? Berliiniläisiä parvekkeita vilkuilleena voisin sanoa, että saksalaisilla on ihana tapa koristella parvekkeita, olipa parvekkeen tyyli mikä tahansa.

Istutukset eivät aina ole prameita, mutta tunnelma voi silti olla viehättävä, kuten näillä kauniiden talojen parvekkeilla:




Uudemman talon eleganssia...


ja arkisempaa, mutta suloista kauneutta:


Mutta tätä taloa ja tuota yläparveketta en lakkaa ihastelemasta!

perjantai 6. elokuuta 2010

Kupolien alla, kattojen yllä

Aah, Berliini!! Minilomalta vasta tulleena näytän teille pari kuvaa tuosta ihanasta kaupungista. Tunnistatko nämä modernit kupolit?




Ensimmäinen on oikeammin Sony Centerin talojen välinen kattorakennelma ja toinen on Reichstagin katolle tehty uusi kupoli. Nämä kaksi rakennelmaa tekivät minuun vaikutuksen tällä kolmannella Berliinin matkallani.

Reichstagin eli valtiopäivätalon katolle muuten kannattaa mennä maisemia ihailemaan. Hupi on ilmaista ja näkymät ovat tosi komeat. Tällä kertaa kupolia huollettiin, joten emme päässeet kapuamaan kupolin sisään, mutta kattotasanteeltakin näkymä on vaikuttava.

Alla keskimmäisessä kuvassa on mm. iki-ihana Brandenburgin portti ja alimmassa kuvassa näkyy Alexanderplatzin ylle kohoava tv-torni, josta maisemia voi myös ihailla.






Berliinissä on aivan ihana lomailla, kierrellä ja shoppailla! Jos pikkuisen osaa saksaa, se auttaa kummasti asiaa.