sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Salaisuuden kätkeä mä voisin

Jos tahtoisin, voisin nyt kätkeä salaisuuteni kunnolla lukon taakse :) Sunnuntairetkellä löysin kirppikseltä tämän vanhan Caro Elzett -lukon päiväkirjaan tai aarrelaatikkoon.


Tähän lähes "vespamaisia muotoja" omaavaan lukkoon ei voi olla ihastumatta.




Samalla reissulla tein löydön: kaksi pakettia jalallisia pallokynttilöitä yhteishintaan 1 euro! Aikaisemmin täällä kerroinkin, että nuo kynttilät ovat kortilla, tosin Aarikalta niitä saa suolaiseen hintaan, noin 7 euroa 6 kpl. Nämä avaamattomat retropaketit olivat siis varsin tervetulleita :D


Ostin myös 40 sentillä tämän punaisen tyynyliinan, jonka joku on kuvioinut käsin, kenties kässäntunnilla.

perjantai 29. tammikuuta 2010

Suomi-neito ja maatuskat

Esittelen teille tytöt kuin kaksi marjaa: Pauligin Suomi-neito ja Itänaapurin maatuskat. Sisko löysi nämä somat maatuskat kerrattain kirpparilta 10 sentillä, mutta päätti lahjoitti ne oitis minulle, koska ne ovat selvästi erottamattomat tuon kahvipurkkini kanssa :)


Arjessa maatuskat päivystävät lampun päällä:


Suomi-neitojen ja maatuskojen tunnelmissa seurasimme taitoluistelun EM-kisoja viikko sitten Tallinnassa. Tuon reissun ja arkityön vuoksi täällä onkin sisustelut ja muut puuhailut olleet seisahduksissa... Niihin ryhdytään paremmalla ajalla, toivottavasti pian.

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Juhlintaa

Viikonloppuna meillä juhlittiin synttäreitä. Esikoisesta tuli täysi-ikäinen ja kahvittelimme sukulaisten kanssa tuttuun tapaan. Muutaman kuvan laitan teillekin.


Kokeilemaani Kentuckyn kakkua tarjottiin muiden herkkujen ohella.




Amerikkalaisvaikutteisen kakun rinnalle katoin kiinalaisvaikutteista suomalaista riisiposliinia. Nämä Arabian kupit ovat mieleiset, vaikkakin kovin pienet.


Kaikki esineet kertovat omaa tarinaansa.

Päivässä kaikkein mukavinta oli kokoontua yhteen juhlistamaan taas yhtä elämän etappia.

tiistai 19. tammikuuta 2010

Lopultakin kentuckya

eli leivonnallinen välipostaus, tavoista poiketen. Kentuckyn kakussa on kuulemma haastetta (!) ja nettikuvistakin näin voi päätellä. Koska kakku on melkoisen hyvää ja reseptit ovat joskus olleet kortilla, ajattelin jakaa tämän tekemisen riemun parilla kuvalla :)

Vinkin saaneena kaivoin netistä ohjeen. Valitsin yhden taatelittoman version, sillä se parhaiten vastasi mielikuvaani tästä kakusta. Ja sitten tuumasta toimeen.

Taikinaa oli aika runsaasti isoimpaan vuokaani, mutta tässä kokeilussa otettiin riskejä. Paistamisen jälkeen olin aika tyytyväinen, vaikka kakku hieman pursusi laitojen yli. Ja pintakin repesi loppuvaiheessa...


Jäähdyttelyn jälkeen kakku irtosi vuoasta tosi helposti:


Kuorrutus sitten olikin se varsinainen haaste, ainakin nettikuvien perusteella ;-)Mietin, palaako se, tuleeko siitä liian paksua tai ohutta, suttaantuuko se vai mitä tapahtuu. Ja tapahtuihan se: vahingossa huitaisin tomusokerit siivilöimättä, joten kuorrutteeseen tuli pikku "rakeita". No, ehkä tämä sujuu helpommin sitten, kun teen sitä kymmenettä kertaa.


Mutta vaivaa kannatti nähdä, sillä maku kahvin ja teen kanssa on aivan ihana :D

tiistai 12. tammikuuta 2010

Kevään kuulautta työpisteessä

Talvi ja pakkaset ovat ihania, mutta heti, kun aurinko paistaa hangille, alan kummasti odottaa kevään tuloa. En vielä odota huhti-toukokuuta vaan kevättalven kauniita päiviä. Odotan, että valoisaa aikaa riittäisi työpäivän jälkeenkin.

Näissä mietteissä keräsin jouluiset tavarat työpisteestä ja nostin esille jään viileää ja hempeän sinertävää silmänruokaa.


Pieneen käsinsidottuun vihkoon kirjaan ylös mukavia kirpparilöytöjä hintoineen. Kirjoituskoneeni on lähinnä silmänilo, mutta sillä voi myös kirjoittaa aina, kun sille tuulelle sattuu. Kastehelmi-kulho, sininen pitsiliina ja kirjoituskone ovat tarttuneet mukaani kirpparilta.


Punaisista verhoistani en vielä raskinut luopua, vaikka kevätaurinko jo paistaa niiden takaa. Ihanaa, että tänne tulee päivänvaloa!


Kiitokset vielä kaikista viimekertaisen postauksen kommenteista, niitä on kiva lukea :)

tiistai 5. tammikuuta 2010

Toiveissa pientä remonttia

Vuoden alkajaisiksi olen hakemassa inspiraatiota mahdollisiin (pikku) remontteihin. Leikkelen lehdistä sellaisia kuvia, joissa on kivat värit, hyvä tunnelma tai muuta mukavaa. Tänään ehdin leikellä nämä kuvat Talo ja Koti -lehden pinkkaa selaillessa.


Remonttitoivelistallani tälle tai muulle vuodelle ovat nimittäin
* makuuhuoneen tapetointi
* kylppäriuudistus
* olohuoneen tapetointi
* keittiön kaapistojen kunnostus
* keittiön lattian uusiminen
* pistorasioiden lisääminen
* komeroiden maalaus

Kieltämättä listan viimeinen kohta on ässä: se saattaa hyvin toteutua, sillä olen jo ostanut maalinkin :D Muissa kohdissa sitten onkin enemmän haastetta, etenkin tuossa kylppärissä.

Kuvissa mukana ovat uusimmat kirppisostokseni:


eli ysikymppiseksi eläneen mummon virkkaama laventelin värinen pitsiliina (50 senttiä) ja turkoosi lähes käyttämätön liina lempityyliäni (3 euroa). Ja kruununa ystävältä saamani joululahja, Pentikin kristallikynttilänjalka.

lauantai 2. tammikuuta 2010

Ulkona havaittua

Kyllä talvella on ihanaa! Kylmyys ei haittaa, sillä ulkona on niin kaunista. Yhtenä aamuna portaalle oli lennähtänyt tuulen ja tuiskun mukana jostakin pensaasta tämä kukka.


Muitakin havaintoja voi ulkona tehdä. Lumi on kasautunut neilikkaruusun oksalle, mutta alta pilkistävät vielä punaiset kuivettuneet ruusunkukat (napsauttamalla näet isompana).


Mäntykin on taipunut lumen painosta.


Onneksi missään ei näy vihreänruskeaa nurmikkoa tai maahan liiskaantuneita lehtikasoja. Toivottavasti tätä ihanuutta jatkuu vielä kauan!

perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusi vuosi

Uuden vuoden kunniaksi sytytin sinertävät tuikkukynttilät lipastolle. Seuraan liittyi Riihimäen vanha kääntömaljakko, jonka sain ystävältäni joululahjaksi, sillä hän ei kuulemma enää pysty mahduttamaan kaikkea esille. Onneksi minä pystyn :)


Kehystän tämän rauhallisen tunnelman viimeistelyä odottavalla taulunkehyksellä ja toivotan hyvää alkanutta vuotta kaikille!