torstai 31. joulukuuta 2009

Välipäiväostoksilla

Välipäivinä on lumen ihailun lisäksi ehditty myös ostoksille. Kauneinta, mitä alennusmyynneistä hankin, ovat nämä Pentikin lasiset ihanan isot joulupallot. Aion ripustaa niitä ikkunaan, sillä valon ääressä ne ovat kauneimmillaan.


Koukkasin pikaisesti myös kirpparilla, josta löysin siististi hyllystä tämän punaisen vanhan täkin. Hyväkuntoisesta täkistä tuli sopiva torkkupeitto sohvasängylle. Tuo kukkakuviointi on aika soma ;-)


Nyt ruokaostoksille, talvisesta pakkassäästä nauttimaan ja uuden vuoden tuloa odottelemaan.

perjantai 25. joulukuuta 2009

Vierasvara

Nyt vieraat ovat tervetulleita meille! Pukki toi vanhemman sisareni lähettämänä iki-ihanat vieraspyyhkeet.





Pyyhkeet ovat ehkä puolipellavaa, erikokoiset ja rakkaudella pidetyt. Liekö vieraatkaan saaneet käyttää niitä aikaisemmin. Mutta meillä ne ovat juuri vieraille, för gäster! Tervetuloa!

Jouluntuojat

Blogeissa on keskusteltu koristeita, joita vuosi toisensa jälkeen nostetaan esille. Minulle tämä käsityöläisen virkkaama ja sisaren antama sydännauha on oikea jouluntuoja. Ripustan sen ovelle vuosi toisensa perään ja pidän siitä edelleen tosi paljon.


Uusi jouluntuojani on tämä kotitonttujen antama sydänkulho, jonka väri ja kuviointi ovat kerrassaan lämpöiset.

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Jotain siinä on: lipasto

Joulukiireiden keskellä poikkesin metsästämään hieman vanhempaa hyllyä tai lipastoa, ja tällä kertaa onnistikin! Jollekin tämä ei ole tarpeeksi vanha, jollekin tämä on tylsähkö muisto lapsuudesta, mutta minulle se on juuri sopivasti vanha. Ja tytölleni se on jo melkein vintagea ;-)


Jotain siinä on: se on puuta, siinä on liikuttavat jalat, metalliset "kukkavetimet" ja yksinkertaiset, mutta kauniit lukot.


Samalla reissulla löysin kauniin, kotimaisen, valkoisen peilin vuodelta -64. Hellyin kuitenkin antamaan sen tytölle, joka oli mukana ostoksilla.

lauantai 12. joulukuuta 2009

Pieni työpiste, lopultakin!

Lopultakin se löytyi: pieni, mutta tukeva pöytä, jota voi käyttää kannettavan koneen kanssa työpöytänä. Samalla se on riittävän pieni, että sen voi häivyttää sivupöydäksi ja sisustella ajankohdan mukaan. Tässä työpisteen avajaiset joulutunnelmissa :-)


Työpisteen kalusteet ovat täysin kierrätettyjä. Kotimaisen pöydän löysin kierrätyskeskuksesta 10 eurolla ja tuolin sain kerran yhden toimiston muutossa ilmaiseksi. Joulutavaroiden kaveriksi laitoin ikkunaan 70-luvun kukkaverhot, jotka äitini on aikoinaan ommellut. Ne ovat palvelleet välillä myös liinoina kesäjuhlilla.


Pöytä on jonkin sorttinen pulpetti, sillä sen on valmistanut salolainen Suomen koulukalusto. Pohjassa on ihana vanhanaikainen yrityksen leima, mutta en saa siitä kunnon kuvaa. Ostohetkellä pöytä oli jo tuunattu ruskeammaksi ja oli kaunis niinkin. Tuoli puolestaan oli aluksi mintunvihreä.

Näistä eväistä on siis työpisteeni tehty. Maalaustyön jälkeen olen kyllä ihan tyytyväinen tähän lopputulokseen. Katsotaan työpistettä toisella kertaa "työasussa".

sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Olohuone antautuu talvelle

Poissa ovat kukkaistyynyt, sillä nyt ollaan talviajassa! Ompelin sohvasänkyyn raitakankaista uudet tyynynpäälliset, punaisemmat talvea varten ja sinisemmät varmasti pidemmäksikin aikaa. Täydennykseksi tulivat punaiset Pentikin tyynynpäälliset.


Sain lopultakin laittaa pöydälle tuon sydänkuviollisen virkatun liinan, jonka pelastin kesällä kirpparilta. Olkkarin talvitunnelmaa lisättiin myös monilla kynttilöillä, joita poltetaan ahkerasti.


Hyvää toista adventtia ja myös hyvää itsenäisyyspäivää!

perjantai 4. joulukuuta 2009

Nelonen

Hyvää joulukuun neljättä! Meillä joulukuun neljättä päivää juhlistetaan ripustamalla joulukoriste numero neloseen.


Olen hidas ripustelemaan seinille mitään, mutta tämä koukku sentään on päässyt hoitamaan omaa virkaansa. Virkapaikka on komeron ovi.


Osittain hidas seinille ripusteluni johtuu siitä, että täällä mietitään, tapetoidaanko seiniä uudelleen nyt vai vasta joskus myöhemmin. Tapetoinnin puolesta alkaa olla enemmän kannatusta. Ehkä siis tapetoidaan sitten, kun valoa on taas vähän enemmän. Ensin kuitenkin nautitaan joulusta.

torstai 3. joulukuuta 2009

Pitsilakanat

Sohvasängyssä oli kukkaistunnelmaa, niin kuin esittelin aikaisemmin täällä. Aloin taltuttaa sitä vähän raitakankaalla ja ottamalla käyttöön tällaiset ihanat pitsilakanat.


Lakanoita oli kaksi, molemmat hyväkuntoisia ja maksoin niistä kesällä pihakirppiksellä 2 €/kpl. Hinta oli mielestäni ihan sopiva. Saattaa olla, että ompelen lakanat vielä ohuen vanun kanssa päiväpeitteiksi. Mietin vain, kestäisiköhän sellainen sohvasängyn peitteenä.

p.s. Kuva tässä on siskon ottama, ja niitä saattaa joskus muulloinkin vilahtaa välissä.

tiistai 1. joulukuuta 2009

Kuusen pienen kaverit

Sunnuntaina tielleni sattui pienen pieni kaadettu kuusi, joten hetihän sisään oli kuusi tuotava. Kuusta pääsinkin koristelemaan vuosia sitten saamillani possuilla...


... ja vähän uudemmilla paketeissa tulleilla koristeilla. Tarvitseehan kuusi kaverikseen vielä pukin, ...


... poron ja tähdenkin!